Емери: Хубаво е, че пет испански отбора са на полуфиналите


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Валенсия Унай Емери коментира победата с 4:0 над АЗ Алкмар в среща-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. Както е известно, първият двубой в Холандия завърши с минимална победа 2:1 за домакините, но с общ резултат 5:2, в следващият етап на състезанието продължават „прилепите", където ще срещнат друг испански тим - Атлетико Мадрид.

„Това беше отличен мач. Ние играхме много ефективно. В отбрана изглеждахме много по-добре от съперника си. Въобще, много по-добре се представихме в сравнение с първата среща. Добре преминавахме от отбрана в защитата и отбрана, чувствахме се комфортно на "Местая"", заяви Емери за официалния сайт на УЕФА.

„Мачовете с Атлетико се очертават да бъдат много трудни. Предполагам, че нито те, нито ние имаме желание да се срещнем на полуфиналите. Но така се случи и сега ще се опитаме да ги оставим извън финала на Лига Европа. Хубавото е, че пет испански отбора се оказаха в полуфиналите на евротурнирите. Тук ще добавим и успехите на националния отбор. Всичко това говори за силата на испанския футбол", допълни наставникът на Валенсия.

„Във вътрешния шампионат нашите неща не вървят много добре. Трябва да поправим ситуацията. Ще се борим до последно във всички турнири без изключение и се надявам, че резултатите ще бъдат благоприятни", каза още Емери.

 

125