Сър Алекс: Атлетик заслужено ни отстрани


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след повторното фиаско в мача с Атлетик призна, че баските са били по-силни от неговия отбор. Както е известно, след сензационната победа на „Олд Трафорд", тимът от Примера дивисион успя да победи „червените дяволи" и на родния „Сан Мамес", лишавайки ги от възможността да продължат борбата в евротурнирите.

„Винаги може да си извлечеш нужните уроци от подобен мач, независимо дали побеждаваш в него или губиш. Това е много силно разочарование. Повече от каквото и да е. Ние не можахме да пробием в следващия рунд на Шампионската лига, а сега отпаднахме от Лига Европа. Мисля, че победиха по-силните. Няма от какво да се оплакваме", заяви Сър Алекс.

„Атлетик спокойно вкара гол и това беше последното, което ние искахме. Не мога да повярвам, че допуснахме такъв гол. Това беше истински провал. От друга страна, през първото полувреме нищо особено не се случи. Мисля, че играхме много добре. Но през втората част Атлетик се представи много силно. Те можеха да вкарат два и дори три гола", продължи шотландският специалист.

„В края на мача у нас се появи нов стимул да вкараме гол, но така и не бяхме близо до отбелязването му. Никакво чувство на облекчение няма след отпадането ни от Лига Европа, защото пред нас остават десет мача, които трябва да проведем в първенството. Предстои да изминем дълъг път за да спечелим шампионата", добави Сър Алекс.

 

96