ПСВ и Манолев с разгром, Цецо Генков отпада от Лига Европа (видео)


В. Мухарски

ПСВ Айндховен разгроми като домакин турския вицешампион Трабзонспор с 4:1 и по този начин го отстрани с общ резултат 6:2 от двете срещи. Българският защитник Станислав Манолев игра цял мач за „филипсите”. ПСВ поведе в резултата още в 15-ата минута след гол от дузпа на Дрийс Мертенс. Голмайсторът асистира в 31-ата минута на Тим Матавш, който покачи на 2:0.

Седем минути по-късно Кевин Строотман направи преднината на домакините класическа, а две минути преди края на първата част Бурак Йълмаз намали на 3:1. Малко след това вратарят на гостите Зенгин си изкара директен червен картон по този начин се наложи Трабзонспор да доигра срещата в числено намален състав. Малко след почивката Тим Матавш вкара втория си гол в мача и по този начин оформи крайното 4:1. На 1/8-финалите ПСВ ще се изправи срещу Валенсия, който отстрани с общ резултат 2:0 английския Сток Сити.

В друга среща с българско участие полския шампион Висла Краков направи нулево равенство като гост на Стандард Лиеж. Въпреки това поляците отпадат от турнира Лига Европа, тъй като първият 1/16-финален сблъсък между двата тима завърши 1:1 и голът на чужд терен класира белгийския гранд за следващата фаза на надпреварата. Българсият национал Цветан Генков, който отбеляза изравнителния гол за Висла в първия мач, този път не успя да помогне на отбора си да стигне до нещо повече от равенство.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



123