Сити подава жалба за прояви на расизъм срещу Балотели в Португалия


Н. Гавазов

Манчестър Сити информира за намерението си да подаде жалба срещу проявите на расизъм на фенове на Порто спрямо Марио Балотели и Яя Туре по време на снощната среща между двата отбора в рамките на 1/16-финалите на Лига Европа. Въпреки че мениджърът Роберто Манчини призна, че не е чул освиркванията на расистка основа, Балотели твърди, че част от зрителите на „Ещадио До Драгао" са издавали маймунски звуци при негово докосване на топката.

„Аз не чух нищо, защото бях концентриран върху играта, наистина не знам дали това се е случило с Марио и Яя", заяви Манчини за Sky Sports.

Когато италианският специалист бе попитан дали някой от играчите е споменал пред него за инцидентите, мениджърът отговори с кратко „Не".

Туре обаче, говорейки пред Sky Sports потвърди, че е „чул нещо от трибуните".

„Ето защо обичаме да играем във Висшата лига, защото такива неща никога не се случват там. Може би в чужбина никой не очаква черни играчи. Мисля, че в бъдеще всичко ще бъде наред, те ще променят мнението си и играта ще стане по-отворена. Футболът си е футбол и феновете идват да се насладят на играта, а ние не искаме такива неща да се случват. Марио е в състояние да се контролира и това е много важно за клуба", каза Яя Туре.

Според Sky Sports Балотели е признал пред служител на Манчестър Сити за обидните песнопения по негов адрес, което всъщност е причината за подаване на жалбата.

 

92