Сър Алекс: Бербатов е контузен, за това няма да играе срещу Аякс


В. Мухарски

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви пред официалния сайт на клуба, че Димитър Бербатов е контузен и това е причината да не пътува с "червените дяволи" за двубоя от 1/16-финалите на Лига Европа срещу холандския Аякс. Българският нападател е получил травма по време на тренировка на отбора и от ръководството на отбора са решили да не рискуват със здравете му.

"Димитър получи контузия по време на една тренировка в неделя. Това е причината да не играе срещу Аякс. Контузията не е сериозна и той щеше да играе, ако го бях попитал дали може. Няма да рискуваме със здравето му. ще го оставим да си почине", заяви Фъргюсън.

Проблемите за Юанйтед в нападение продължават. С травма е и Райън Гигс, който беше ударен в първото полувреме при победата над Ливърпул с 2:1. Той ще трябва да почака за своя мач номер 900 за Манчестър Юнайтед. Фъгрюсън ще може да разчита в нападение на Уейн Рууни, Хавиер Ернандес, Дани Уелбек и Ашли Йънг.

"Имам много опции в нападение. Уейн, Чичарито и Дани Уелбек са здрави. В предни позиции мога да използвам Ашли Йънг и Нани", добави шотландецът.

111