Зенит изкопчи победата от Бенфика в последните минути (видео)


В. Мухарски

Руският шампион Зенит се наложи с 3:2 над португалския колос Бенфика в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Двубоят на „Петрвоски" бе доста интересен, като атмосферните условия в Русия бяха на страната на домакините, които са свикнали да играя при минусови температури.

Гостите откриха резултата в след 20 минути игра. Точен за тима от Португалия бе Макси Перейра. Оскар Кардосо изпълни фаул, топката тупна пред вратаря Юри Жевнов, който не успя да избие добре и прати кълбото право към Перейра, който реализира за 0:1. Малко по-късно Кержаков бе близо до изравняване, но Атур спас. Все пак руснаците вкараха за 1:1 в 27-ата минута чрез Роман Широков, който реализира с хубав удар от въздуха.

След почивката играчите на Зенит стигнаха до пълен обрат. Това стана в 71-ата минута, когато Кержаков успя да спаси една топка да не излезе в аут и с пета върна към влезлия на почивката Анюков, който от своя страна веднага подаде към Семак, който също с пета отигра и прати топката в мрежата за 2:1.

Срещата бе доста интересна в заключителните минути на срещата, когато паднаха още два гола. Първо гостите изравниха в 87-ата минута чрез Оскар Кардосо, а само 60 секунди по-късно Роман Широков вкара своя втори гол в срещата и трети за неговия тим в срещата, като по този начин оформи и крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



119