Рубин загуби от Олимпиакос


Н. Гавазов

В първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа отборът на Рубин Казан претърпя поражение с 0:1 от гръцкия Олимпиакос. Срещата се игра на стадион "Лужники" в Москва при мокър терен и мразовито време. Единственото попадение отбеляза Фустер в 71-вата минута. Пет по-късно Начо изпуснаха дузпа за руснаците.

През първото полувреме двата тима демонстрираха слаб и скучен футбол, без връзка в средата на терена и отсъствие на варианти в атака. Единственият удар преди почивката бе на самотният нападател на Рубин Валдес, който изпрати топката встрани от вратата.

След почивката наставникът на руснаците Курбан Бердиев укрепи защитната линия, което помогна на рубинци да преместят играта далече от наказателното си поле, но не спаси домакините да получат гол. В 71-вата минута Давид Фустер вкара за гостите след изпълнение на корнер.

Минута по-късно Рубин получи дузпа, а вратарят Мегиери беше изгонен с директен червен картон заради „нарушение на последната надежда" срещу Гьокдениз Карадениз. Бившият вратар на Манчестър Юнайтед, Глазгоу Рейнджърс и националния тим на Северна Ирландия Рой Керъл спаси дузпата при първата си проява, отразявайки шута на Начо.

При този резултат завърши мача. Както година назад, в средата на февруари руският отбор се оказа неспособен да се справи със своите съперници.

 

103