Платини: Лига Европа не е наказание


Н. Гавазов

Президентът на УЕФА Мишел Платини подложи на критика мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който омаловажи Лига Европа. Както е известно, след като „червените дяволи" загубиха с 1:2 от Базел последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига и по този начин отпаднаха от турнира, те ще трябва да се задоволят с участие във второто по значимост клубно състезание в Европа.

След срещата в сряда вечер разяреният шотландски специалист заяви, че наказанието за отпадането на отбора му от Шампионската лига ще бъде участието на Юнайтед в Лига Европа.

По всичко изглежда, че тези думи на шотландския специалист са засегнали главата на европейския футбол, който не закъсня да се намеси.

"Светът не се върти около Англия и Лига Европа е едно прекрасно състезание. Не може някои да критикуват Лига Европа само защото са играли в три финала на Шампионската лига. Знам, че г-н Фъргюсън предпочита да бъде в Шампионската лига, но това искат и още много други клубове, които нямат тази възможност", заяви Платини.

 

152