Юнайтед и Сити ще бъдат сред поставените в Лига Европа


Н. Гавазов

След края на шестия кръг от груповата фаза на Шампионската лига бяха определени осемте отбора, които ще продължат участието си на 1/16-финалите в Лига Европа. Това са тимовете, които се класираха на трето място в своите групи - Манчестър Сити, Трабзонспор, Манчестър Юнайтед, Аякс, Валенсия, Олимпиакос, Порто и Виктория Пилзен.

При жребия за плейофите в Лига Европа, който ще се състои на 16 декември, в числото на поставените отбори ще попаднат тези, които заеха първите места в своите групи на втория по значимост европейски клубен турнир. Към тях ще се присъединят и четири отбора от отпадналите от Шампионската лига, като критериите за определянето им ще бъдат техните резултати от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Според статистиката, това са Манчестър Сити (10 точки и голова разлика 10:6), Манчестър Юнайтед (9, 11:8), Олимпиакос (9, 8:6), Валенсия (8, 12:7), а още четири ще попаднат в общата урна - Порто (8,7:7), Аякс (8,6:6), Трабзонспор (7, 3:5) и Виктория (5, 4:11).

 

105