Манолев с гол при класическа победа на ПСВ


В. Мухарски

ПСВ Айндховен продължава в следващата фаза на турнира Лига Европа след като днес постигна класическа победа с 3:0 над Легия (Варшава). Резултатът в срещата бе открит българският национал Станислав Манолев. Родният защитник направи хубав пробив по дясното крило и опита да подаде, но кълбото срещна крак на противников защитник и влезе неспасяемо в мрежата за 0:1.

След почивката холандците стигнаха до още две попадения. В 60-ата минута домакините останаха с десет души на терена, след като вратарят Душан Кучяк бе изгонен с директен червен картон. Стражът на Легия извърши нарушение срещу капитана на ПСВ Кевин Строотман в наказателното поле и съдията освен това отсъди дузпа, която Дриес Мертенс превърна в гол - 2:0.

След това попадение мачът стана прекалено лесен за тима от Айндховен и холандците стигна до нов трети гол, дело на Лабяд в 68-ата минута.

Така отборът оглавява група „С“ с 13 точки и спокойно може да мисли за следващата фаза на турнира. За Манолев и компания предстои домакинство на Рапид (Букуреш) в Айднховен.

В другия мач от групата Апоел Тел Авив надигра като гост Рапид Букурещ с 3:1 и се изкачи пред румънците в подреждането.

123