Ники Михайлов с цял мач при победа на Твенте над Висла Краков (видео)


В. Мухарски

Твенте победи Висла Краков с 4:1 в мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Титуляр за домакините бе националният вратар на България Ники Михайлов. Цветан Генков обаче не взе участие за своя Висла, тъй като е контузен и дори не попадна в групата за мача. Холадците вече имат 4 точки в своята група и това ги прави фаворит за продължаване напред в турнира.

Гостите откриха резултата в 9-ата минута, когато Дуду Битон не се поколеба да прати топката в мрежата на Николай Михайлов. До края на първата част играчите на Твенте стигнаха до пълен обрат. В 32-ата минута Люк де Йонг бе точен за своя тим, а в последната минута на полувремето Марк Янко даде аванс на Твенте.

След почивката Янко отново се оказа в прегръдките на съотборниците си. В 57-ата минута, след като получи добър пас, той добре си спря топката и с хубав удар покачи на 3:1. В 62-ата минута лоша намеса на Ники Михайлов позволи на играчите на Висла Краков да намалят резултата, но ударът на Илиев не бе точен за радост на българския страж на Твенте.

Другите интересни положения бяха, когато Байрани нацели на два пъти гредата, това стана в 67-ата и 78-ата минута. Така се стигна до 80-ата минута, когато много красива атака на Твенте завърши с гол на резервата Янсен, като преди това Ланзаат пропусна топката към автора на четвъртото попадение за холандците.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



125