Моуриньо: Най-добрият съдия в света


Н. Гавазов

Старши- треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо говори за изгонването си в мача от 3-ия кръг на общата фаза на Лига Европа с Манчестър Юнайтед (1:1). Португалският специалист бе изгонен заради прекалени емоции към рефера, след като според него не е отсъдена дузпа срещу съперника.

"След мача реферът ми каза нещо невероятно. Той обясни, че едновременно е видял действията в наказателното поле и моето поведение около тъчлинията. Поздравявам го, защото това е невероятно. Периферното му зрение работеше безупречно при скорост 100 мили в час - едното му око следеше ситуацията за дузпа, а другото - моето поведение. Затова е един от най-добрите рефери в света.

Ако обжалвам това решение, ще получа наказание за шест месец. След финала между Севиля и Рома вече нищо не може да се направи. Ето защо бъдещето е по-добро без европейски турнири. Мисля, че след като напусна Фенербахче, ще отида в клуб, който не участва в евротурнирите. Така че, ако някой отбор в Англия от дъното на класирането има нужда от треньор след две години, съм готов да отида в него. Не искам да казвам нищо повече", заяви Моуриньо за TNT Sports.

154