Лудогoрец в трета урна при жребия


Н. Гавазов

Лудогорец си отвори вратата за същинската фаза на Лига Европа с категоричното 4:0 над Петрокуб и ако не се случи чудо на реванша, ще играе в новия формат на надпреварата. Ответният двубой с молдовците е на 29 август от 20:00 часа на стадион "Зимбру“ в Кишинев. Той обаче е считан за протоколен с оглед на показаното от противниците на "Хювефарма Арена“.

Жребият за ЛЕ е на 30 август и ако няма чутовна изненада, то Лудогорец ще бъде поставен в трета урна. Както е известно, ШЛ, ЛЕ и ЛК имат нов формат от тази до 2027 година. И сега вместо познатите ни групи от по 4 тима в новото първенство ще има 36 отбора. И всеки ще играе по 8 мача срещу различни опоненти. За целите на жребия клубовете са разделени в 4 урни според клубното класиране. Всеки ще бъде изтеглен срещу двама опоненти от всяка урна, като срещу единия ще играе у дома, а срещу другия като гост. Клубове от една и съща държава няма да бъдат теглени един срещу друг, както и всеки отбор ще играе най-много срещу максимум два опонента от която и да е друга страна.

6-ият кръг ще е последен за годината и ще е на 12 декември. А 7-ият и 8-ият ще са съответно на 23 и 30 януари. Това означава, че Лудогорец ще има много кратка зимна почивка.

Първите 8 отбора в класирането отиват директно на осминафиналите. Финиширалите от 9-о до 24-о включително ще играят плейоф за 1/8-финалите. Останалите отпадат.

64