Захари Сираков: Петрокуб имат подобна система като Левски - с 5-ма защитници


F.

Старши-треньорът на Лудогорец Захари Сираков демонстрира оптимизъм преди първия двубой с Петрокуб от плейофите на Лига Европа. "Гледахме няколко мача на молдовците. Отбор, който обича да играе футбол, да контролира топката. Ние след този мач с Карабах се опитахме емоционално да вдигнем момчетата. Донякъде успяхме. Видя се първото полувреме на мача с Левски, че имаше някакво напрежение в състезателите. Този мач ни дава допълнително самочувствие за предстоящата среща. В момента отборът тренира супер добре. Мисля, че всичко ще е наред“, заяви Сираков.

"Благодарих и на ръководството след мача с Левски. Ето и в международен мач ще дебютирам. Надявам се той да е успешен. Не бих казал, че има напрежение при мен. И като състезател съм играл доста дербита и тежки мачове. Сега като треньор, да на друго ниво съм, но съм много спокоен, като знам, че разполагам с много добри състезатели. За всеки треньор е чест да води тези момчета“, каза той.

"Моят стил винаги е бил да контролираме топката, да играем агресивно напред, при загуба на топка да се реагира веднага, да доминираме през цялото време на терена, което отива на клуб като Лудогорец. Едно е вътрешното първенство, но евротурнирите са съвсем друго ниво. За мен е едно удоволствие и чакам с нетърпение предстоящия мач. Молдовците играят много компактно. Подобна система имат като Левски с 5-има защитници, 3-ма в средата и 2-ма напред, но те не играят така директно както Левски. Разучили сме ги добре. Надяваме се нашият отбор да се справи по перфектен начин и да вземем добър аванс преди реванша. Вече в европейските турнири няма слаби отбори“, сподели наставникът на Лудогорец.

Той бе попитан и дали има надежда да остане постоянен треньор при класиране в Лига Европа. "Всеки има някакви надежди, но още със застъпването на този пост ръководството на Лудогорец ми обясни каква е ситуацията. Аз съм тук да дам максимума, защото винаги съм бил максималист. Готвим се мач за мач“, добави той.

31