Легенда на Ботев Пловдив: Шансовете срещу Зрински са 50 на 50


Н. Гавазов

Легендата на Ботев Пд Георги Георгиев-Гецата  сподели пред "Мач Телеграф“, че шансовете тимът да елиминира Зрински Мостар са 50 на 50. Той заяви, че е доволен от победата, но не и от резултата и коментира отлагането на двубоя между "жълто-черните“ и Лудогорец, който трябваше по програма да се изиграе днес.

"От победата съм доволен, но от резултата не съм. Можеше да бъде далеч по-голяма разликата, но в крайна сметка е важно, че Ботев Пд победи. Накрая Зрински Мостар имаха положение и можеха да изравнят резултата, но за щастие това не се случи. Играчите на Душан Керкез имат качества, но на някои от тях им липсва опит. А в такива мачове това е от ключово значение. В нападение някои ситуации можеше да се изиграят по далеч по-умен и успешен начин. Като цяло от представянето на отбора през сезона до този момент съм доволен. Изключвам мача с Панатинайкос в Пловдив. Има прогрес и играят добре. Сега им предстои едно тежко гостуване и според мен шансовете са все още 50 на 50. Всичко може да се случи.

Срещу Марибор стояха добре при гостуването, но в последните десет минути след направените смени се видяха някои припряни действия. За щастие те не доведоха до попадение в нашата врата. Надявам се да са си извадили поуките от тогава и да не се повтаря. Зрински имат колебания в защита и Ботев трябва да се възползва от техните неточности и грешки. Момчетата няма какво да губят. Трябва да играят освободено и разумно. Естествено, трябва да си вкарат и положенията. Не бива да се стига дотам да треперим в края на мача. Има момчета, които са млади и нямат рутината. Трябва да се работи с тях, за да израстват. Това ще се случи с времето. Трябва да бъдат концентрирани и да не допускат непредизвикани грешки. Имат добър шанс да продължат напред и им стискам палци. За мен двата отбора са равностойни. Преди години Ботев успя да ги елиминира и сега се надявам отново да се случи“, заяви Георгиев.

"Според мен не беше необходимо да се отлага срещата с Лудогорец. В крайна сметка си има ръководство, което решава. Мога да кажа само, че когато аз играех и мачовете бяха през три дни се чувствах в най-добра форма. Играехме в сряда, а на следващия ден имахме възстановителни упражнения. На втория ден физически тренировки и на третия отново играехме мач. Следя световни първенства от 1974-та година. Когато в груповата фаза един отбор си вземе първите два мача и стане ясно, че продължава напред, много често виждаме в третата среща да излязат тези, които не са играли. И когато дойде 1/8-финалната фаза много често се случва точно този отбор да изпадне, защото титулярните играчи са изгубили ритъм“, завърши Гецата.

24