Огнянов: Очаквам добра европейска вечер за Ботев


Н. Гавазов

36-годишният Мариян Огнянов бе част от Ботев Пд в двубоите със Зрински Мостар от втория квалификационен кръг в Лига Европа през 2013-а. Тогава канарчетата направиха 1:1 в първата среща в Босна и Херцеговина на 18 юли, а седмица по-късно, на "Лазур“ в Бургас, спечелиха с 2:0 след късни попадения именно на Огнянов и Тодор Неделев. Начело на жълто-черните бе Мъри Стоилов.

"Очаквам добра европейска вечер за Ботев и да излязат победители от двата двубоя. Вярвам, че са посъбрали самочувствие след изиграните мачове. Би трябвало да са фаворити, както ние бяхме преди 11 години. Допуснаха тежка загуба с 0:4 от Панатинайкос и се сблъскаха с реалността. Но сега в срещите със Зрински, който не е от класата на гърците, се надявам да продължат пак напред“, сподели Огнянов пред "Тема Спорт“.

"Мачовете със Зрински през 2013 година бяха тежки. Бяха по-скоро тактическо надлъгване. В първия, в Мостар, и двата отбора бяхме по-открити. Имаше и два червени картона, от нашия състав изгониха Домовчийски. Мисля, че заслужавахме и там да спечелим. Аз изпуснах едно, две положения. Радвам се, че във втория двубой се реванширах, макар че головете – моят и на Неделев – паднаха късно, след 80-ата минута“, спомни си офанзивният футболист.

"Дай Боже, да ни повторят мачовете, но е много важно Ботев да подобри играта си в защита. В предни позиции е добре, но отзад допуснаха доста голове, а при нас тогава не бе така. В турнирните битки трябва да разчиташ много и на отбраната“, завърши Мариян Огнянов.

33