Само 400 билета за феновете на Черно море за двубоя с Апоел в Ловеч


F.

Феновете на Черно море ще получат малко над 400 билета за първия двубой с Апоел Беер Шева от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Както е известно, мачът в четвъртък (25 юли) ще се проведе на Градския стадион в Ловеч.

От Общината в града съобщиха, че отборът-домакин е пожелал достъпът на зрители да бъде ограничен, като билетите ще се продават само онлайн в сайта на израелския клуб. Капацитетът на стадиона е 8100, а според правилата на УЕФА 5% от него е за гостуващите привърженици.

"Във връзка с международната футболна среща, която ще се проведе на стадиона в Ловеч на 25 юли, Община Ловеч уведомява, че правилата за посещение на мача се определят от домакина - ФК "Апоел“ (Беер Шева). По изрично желание на ръководството на израелския клуб достъпът на зрители ще бъде ограничен, като билетите са пуснати в продажба само онлайн на сайта на "Апоел“. Спазено е изискването на УЕФА за допускане на 5% от капацитета на стадиона за привърженици на гостуващия отбор. Така на трибуните ще може да присъстват единствено фенове на "Апоел“ и ограничен брой почитатели на "Черно море“.

В четвъртък отборът на ФК "Апоел“ се изправя срещу вицешампиона на България "Черно море“ (Вн) в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира на УЕФА Лига на конференциите. Мачът ще се играе от 20 ч.", написаха от Община Ловеч.

21