Керкез: Марибор е отбор с много опит, ще бъде труден мач


F.

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез заяви, че е детайлите ще решат крайния победител от сблъсъка на "канарчетата" със словенския Марибор от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на "жълто-черните" говори на Летище "Пловдив" преди заминаването на отбора за Словения. Носителят на Купата на България има аванс от 2:1 след първия двубой на стадион "Христо Ботев". 

"Тръгваме за Словения с позитивен резултат, но това е само първото полувреме от мача. Сега предстои още едно и трябва да сме още по-концентрирани, ако искаме да продължим напред в турнира. Нямаме проблеми с контузени играчи. Алекса Мараш няма работна виза иначе всички останали са готови за мача", заяви Керкез. 

"Знаем, че в Европа е трудно и винаги се изправяш срещу добри противници. Марибор е отбор с много опит, който има много сезони в груповата фаза на европейските клубни турнири. Имат много качествен отбор. Атмосферата на техния стадион също ще бъде много добра. Наясно сме, че ни предстои труден мач. Смятам, че детайлите ще решат кой ще продължи напред", обясни още наставникът на Ботев. 

"Сигурно е, че не можем да играем само дефанзивно. Ако искаме да продължим в следващия кръг, трябва да отбележим и да играем футбол. Много е трудно да се защитаваш 90 минути. Видяхме нашите грешки, които трябва да отстраним, за да сме по-добри. Видяхме обаче и къде можем да нараним Марибор, така че трябва да сме концентрирани и разумни през всичките 90 или 120 минути футбол", завърши Душан Керкез.

Официалната пресконференция на наставника на "канарчетата" в Марибор е днес от 20:00 часа българско време. Половин час по-късно "жълто-черните" ще проведат и своята тренировка на стадион "Людски врът".

Двубоят между Марибор и Ботев е на 18 юли (четвъртък) от 21:15 часа. 

24