Спартак Търнава изхвърли Левски от Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Левски бе елиминиран от Спартак Търнава след изпълнения на дузпи в срещата-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. В редовното време срещата завърши при резултат 2:1 за домакините от Спартак и след като в първата среща българите победиха със същия резултат се стигна до продължения.

Левски поведе в резултата в 10-ата минута. Тогава Младенов центрира добре и Арш с глава прати топката в мрежата на тима от Търнава за 1:0. По този начин "сините" се прибраха на почивката с аванс от един гол.

През второто полувреме домакините стигнаха до обрат и така желаните продължения. В 52-ата минута Йордан Милиев се контузи лошо и бе принудително заменен от Димов, който заигра в средата на терена, а Грийн се върна назад в защита. Секунди по-късно рикоширала топка попадна у Томачек, който с много силен удар вкара за 1:1.

В 58-ата минута Димов фаулира Кархан в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Томачек превърна дузпата в гол и по този начин направи резултата 2:1 в полза на Спартак. До края на редовните 90 минути стражът на българите Пламен Илиев на няколко пъти се намеси добре и предотврати ново попадение.

Така се стигна до продължения. В 105-ата минута Томачек имаше шанс да отбележи своя хеттрик, но ударът му нацели греда. Малко по-късно Арш изпусна да донесе радост на Левски, след като стреля с глава, но в аут. Вратарят на Спартак - Рашка спаси удари на Гаджев и резервата Калво.

При изпълненията на дузпи Йовов сгреши и това бе достатъчно да класира тима от Търнава напред в турнира Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



137