Реднап: Лига Европа е убиецът на Висшата лига


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап определи турнира Лига Европа „убиецът на Висшата лига на Англия", заради голямото количество срещи, които се играят там и свързаните с това посещения на „съмнителни" места. Заемайки пето място в Премиършип през изминалия сезон, лондонския клуб през новата си кампания ще участва във втория по значимост европейски клубен турнир, като утре при тегленето на жребия ще узнае и съперника си в плейофите на Лига Европа.

В случай, че „шпорите" излязат победители, те ще се класират за груповата фаза, което означава, че през есента ги очакват мачове в четвъртък на европейската сцена и в неделя във вътрешното първенство. Знаейки обаче, че Висшата лига е приоритет за отбора, Реднап потвърди, че Лига Европа смята да разчита само на млади играчи.

„По-голямото количество мачове в Европа ще изиграят младите играчи, защото нека да си кажем направо - този турнир е убиец. Всяка седмица да играеш в четвъртък и събота означава, че губиш всички шансове за успех във Висшата лига. Това просто те убива. Това е кошмар. Пътуваш до всякакви съмнителни места. Но все пак, ние ще се постараем да се представим възможно най-добре и да продължим колкото се може по-далече", цитира Sky Sports думите на Реднап.

 

134