Пациенца: Искам сънят ми да продължи още един ден


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Брага Домингош Пациенца подчерта намерението на неговия отбор да победи Порто тази вечер. Както е известно, тази вечер на „Дъблин Арена" в ирландската столица двата португалски тима излизат един срещу друг във финален мач от Лига Европа. Клубът от северна Португалия достига за първи до финал в европейски турнир, след като отстрани по пътя си Арсенал, Ливърпул и Бенфика и Пациенца се надява това да продължи и тази вечер.

„Аз съм горд, че за 90 години съществуване на Брага точно на нас се отдаде да постигнем това. Мечтата ни беше да достигнем Дъблин и аз не искам да се събуждам още. Искам съня ми да продължи още един ден и когато се събудя да държа трофея в ръцете си. Искам и моите играчи да вдигнат Купата", цитира Eurosport думите на Пациенца.

„Не съм спал добре, за да мисля за иронията на съдбата. Сега сме изправени пред Порто, но докато те са фаворити в мача тази вечер, през 1987 година когато бях част от техния отбор, ние се изправихме срещу Байерн и тогава всички казваха, че немците ще спечелят. Но ние победихме. Искам това да се повтори", допълва наставника на Брага.

 

128