Бетис стигна до победата, но живата легенда на тима се контузи в Разград


F.

Лудогорец отстъпи с 0:1 като домакин на Бетис в предпоследния си мач от група "С" на футболния турнир Лига Европа. Така испанците спечелиха първото място, а българските шампиони са с три точки пред Рома преди срещата на италианците срещу ХИК Хелзинки тази вечер.

Лудогорец надигра категорично гостите си от Испания през първото полувреме, но отборът на Анте Шимунджа направи много пропуски и частта завърши при нулево равенство.

Каули Оливейра бе най-активен на старта, но два удара на нападателя на разградчани преди изтичането на десет минути бяха отразени от вратаря Клаудио Браво. Игор Тиаго пропиля още едно положение в 23-та минута с шут в долния ляв ъгъл, отново спасен от чилиеца, а Педро Нареси не уцели вратата десет по-късно. Малко след това играещата легенда на клуба от Севиля Хоакин получи травма в ахилеса и трябваше да бъде заменен принудително

Джонатан Рик получи най-добрата възможност в 39-та минута, когато стреля с първо докосване след пас, но уцели лявата странична греда.

Лудогорец не успя да се възползва от преимуществото си през първото полувреме и допусна гол в началото на второто. В 56-ата минута, след изпълнение на тъч, Луис Енрике изпрати топката зад защитата на домакините за Набил Фекир, който бе покрит от засада от изтеглящия се Аслак фон Витри. 29-годишният французин, който влезе в игра след почивката, преодоля Серджио Падт от воле за 1:0 в полза на Бетис.

Лудогорец се доближи най-много до изравняване в 84-та минута, когато Бърнард Текпетей отне топка в половината на Бетис и домакините останаха двама на двама на контра. Първият удар на Матияс Тисера обаче бе блокиран, след което и Текпетей бе неточен.

576