Моуриньо: Рома е жива, но нападателите са катастрофа


Н. Гавазов

Жозе Моуриньо призна, че точка срещу Реал Бетис "ни дава живот“ в Лига Европа, но треньорът на Рим нарече Тами Ейбрахам и Андреа Белоти "катастрофа“ за представянето им през първото полувреме.

"Джалоросите" спечелиха точка в Севиля, след като Андреа Белоти вкара гол след спасяване на Серхио Каналес, въпреки че трябваше да изчакат няколко минути VAR, за да потвърди, че няма засада.

Досега Бетис спечели всеки мач у дома си през този сезон, така че това бе добър резултат.

"Това бе мач с много напрежение, не беше двубой от груповата фаза, а струваше класиране за плейофите. Ако бяхме загубили, щяхме да изпаднем“, каза Моуриньо пред Sky Sport Italia.

"Да се оттеглиш на почивката и да вкараш гол е истинско напрежение. Обикновено го усещаш едва във фазата на елиминациите. С всички контузии, наказания, умора, игра срещу нов отбор, който смени шестима играчи от последния мач, имайки смелостта да изравним през второто полувреме... Този момент ни дава живот.

Може би в последните 10-15 минути дори имахме достатъчно качества, за да поемаме повече рискове, но днес бе важно да играем с главата си. Контролирахме добре ситуацията, живи сме, има два мача, в които трябва да играем за победа.

Ако не спечелим нито едно от тях, ще отпаднем. Това е добре, защото означава, че съдбата ни е в нашите ръце. Не е нужно да чакаме друг резултат, който да ни е от полза", добави португалецът.

Това бе първият път, когато Тами Ейбрахам и Андреа Белоти стартираха заедно, но Моуриньо не е впечатлен.

"Това бе катастрофа през първото полувреме, много, много лошо. Не направиха това, което поисках. На полувремето си тръгнаха със зачервени уши, защото много им крещях.

След почивката бе по-добре не само заради гола, но и защото работиха заедно", сподели Жозе.

Моуриньо бе попитан и как може да подкрепи Лоренцо Пелегрини в много впечатляващата му роля на треквартист с Ейбрахам и Белоти заедно.

"Дзаниоло може да играе ляво крило, ако е необходимо", обясни Моуриньо.

752