Глазгоу Рейнджърс със страхотна победа като гост на Дортмунд


F.

Глазгоу Рейнджърс стигна до впечатляваща победа над Борусия Дортмунд с 4:2 при това на "Сигнал-Идуна Парк" в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Шотландците демонстрираха страхотен футбол в Германия и напълно заслужено се поздравиха с успеха. BVB пък за пореден път играха безумно слабо, особено в защита.

Първата част бе равностойна, като в самия й край падна първия гол. Дан-Аксел Загаду игра с ръка в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а в крайна сметка реферът посочи бялата точка. Капитанът на шотландците Джеймс Тавърниър стреля в левия ъгъл и матира Грегор Кобел.

Само 180 секунди по-късно гостите реализираха второ попадение. След центриране от корнер Джо Арибо отклони топката към задната греда, където Алфредо Морелос бе оставен непокрит и от близко разстояние нямаше как да сгреши за 2:0.

В 50-ата минута Райън Кент намери добре Джон Лундстрам на границата на наказателното поле и той с мощен удар в левия ъгъл на вратата се разписа и класиката бе факт. Две минути след това Джуд Белингам върна един гол за Борусия, а асистенцията бе на Гереро.

В следващата атака Джо Арибо изведе отлично Алфредо Морелос в пеналта. Нападателят на шотландците опита да намери свой съотборник, но топката се отклони у Загаду и влетя в мрежата на Грегор Кобел за четвърти път.

В 82-ата минута Рафаел Герейро със силен удар вкара втория гол за Борусия, но той не бе достатъчен, за да се избегне загубата днес, но предстои реванш.

529