Рен потвърди, че е готов да играе с Тотнъм


Н. Гавазов

Рен излезе с декларация, с която опроверга появилите се публикации в днешната британска преса, в които се твърдеше, че френският клуб настоява за присъждане на техническо поражение на Тотнъм във връзка с отлагането на двубоя между двата отбора в Лигата на Конференциите.

Напомняме, че огнище на коронавирус в лагера на "шпорите" накара ръководството на лондончани да се обърне към УЕФА с молба за отлагане на срещата.

"Тъй като мачът не е официално отменен, Рен се ангажира да играе този мач на по-късна дата.

Представители на Тотнъм не предоставиха точна информация за броя на заразените играчи, въпреки че регламентът ясно гласи, че мачът трябва да се проведе, ако в отбора има най-малко 13 полеви играчи и вратар.

В същото време Тотнъм се позовава на решението на британските власти, без да предоставя официален документ с подобно съдържание.

Като цяло станахме свидетели на нарушения на правилата на честната игра, като се има предвид факта, че Тотнъм, ден преди мача по обяд, потвърди чрез пощенски списък, че мачът ще се проведе. Рен научи, че съперниците няма да могат да играят едва в момента, когато цялата делегация кацна на летището в Лондон.

Футболният клуб Рен също съобщава, че тази вечер е имало разговор между представители на УЕФА и двата клуба, в който Тотнъм обяви желанието си да не играе мача.

Това едностранно решение не е получило никакво потвърждение от УЕФА", се казва в съобщение на Рен.

273