Мадзари: Звездите решиха Наполи да не продължи


Н. Гавазов

Мениджърът на Наполи Валтер Мадзари изрази своето разочарование от отпадането на „нерадзурите" от турнира Лига Европа и допълни, че неговите възпитаници са нямали нужния късмет в мача. Както е известно, Марек Хамшик изведе отбора си напред още в началото на мача, но в края на първото полувреме, само за три минути Виляреал отбеляза два гола и обърна резултата.

„Ние наистина нямахме късмет в най-важните моменти от срещата. Техните голове станаха случайно, а ние ударихме две греди и на няколко пъти бяхме близо до това да поведем с 2:0. Ние заслужавахме да продължим, но явно звездите бяха решили друго. Трябва да поздравя отбора си за начина по който те играха на такъв труден терен. Коментар на съдията? В края на мача е най-добре да не го правя, защото няма смисъл ", заяви Мадзари.

Преди мача наставника на „партенопеите" предизвика много коментарии с решението си да остави Кавани, Маджо и Канаваро на резервната скамейка.

„Който е гледал мача с Катаня през уикенда знае, че Кавани достигна предела на физическите си възможности и поради това аз реших да го пусна само през второто полувреме. За съжаление, той също се чувства нещастен, защото не успя да направи почти нищо. Виляреал след като поведе в резултата видяхме направи всичко възможно да се играе нормален футбол, бавеха играта, а десет човека се намираха постоянно в наказателното си поле и беше трудно да се намерят празни пространства. Очаква ни мач срещу Милан. Ще ги накараме да ни уважават, така както го направи противника ни тази вечер", завършва наставника на Наполи.

 

331