Славия Прага: Джерард стана свидетел на инцидента


Н. Гавазов

Славия Прага излезе със съобщение, в което опроверга обвиненията на мениджъра на Рейнджърс Стивън Джерард за проява на расизъм от страна на капитана на чехите Ондржей Кудела към халфа на шотландците Глен Камара.

"Славия категорично отхвърля отвратителните обвинения в  расистко поведение от един от капитаните на отбора Ондржей Кудела. Основателите на нашия клуб ни подариха герб с цветя, което означава "чистота на идеята за спорт и честно състезание, където противникът не е наш враг, а уважаван противник". Днес Славия е международен клуб, основан на уважение към нашите опоненти и взаимно уважение към всички народи и култури.

Играчите на Славия се изправиха пред безпрецедентно злобна игра на своите съперници. Те никога не са изпитвали подобно нещо  в никоя среща, в която са участвали в новата история на европейските клубни турнири. Много твърди сблъсъци доведоха до контузии на нашите играчи. Вратарят Ондржей Коларж беше хоспитализиран с десет шева на главата.

След края на мача отборът не бе допуснат до съблекалнята. Ондржей Кудела бе нападнат от Камара, който го удари с юмрук в главата. Треньорът на Рейнджърс Стивън Джерард стана свидетел на инцидента. Дори представителите на УЕФА, присъстващи на мястото, бяха шокирани от това поведение“, се казва в съобщение на Славия.

276