Арсенал загуби, но продължава в 1/4-финалите (видео)


Н. Гавазов

Арсенал претърпя домакинска загуба с 1:0 от Олимпиакос в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. Лондончани обаче продължават в следващата фаза на турнира, тъй като спечелиха първата среща с 3:1.

Началото на мача бе за домакините, които започнаха силно и изглеждаха по-добре от своя съперник.

В 18-ата минута Никола Пепе влезе в наказателното поле, преодоля вратаря, но не можа да уцели празната врата - бившият съотборник Сократис Папастатопулос предотврати гола.

Две минути по-късно Олимпиакос имаше положение за гол. Юсеф Ел-Араби изскочи сам срещу Бернд Лено, но не успя да преодолее германеца.

В 24-ата минута "артилеристите" имаха шанс да открият,  о Пиер-Емерик Обамеянг прати топката  над гредата.

Второто полувреме започна с гол. Ел Араби проникна в наказателното поле по левия край, дриблира покрай Давид Луис и нанесе удар с рикошет на Габриел - 0:1.

Интересното е, че „артилеристите“ нямаха с какво да отговорят - атакуващата им игра се обърка напълно. За щастие, Олимпиакос не създаде никакви шансове, въпреки суматохата и известния натиск.

В крайна сметка гостите започнаха да рискуват, а Арсенал имаше няколко добри възможности да избегне поражението. В 80-ата минута Обамеянг за втори път остана сам срещу вратаря, но пропусна.

В 82-ата минута Олимпиакос остана с десет човека - Юсейну Ба получи втори жълт картон. С това играта по същество приключи, с изключение на поредния пропилян шанс за Обамеянг.

В крайна сметка Арсенал спечели сблъсъка, но остана горчивината от изпуснатите шансове за гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



474