Моуриньо иска трофей по случай 20-годишнината на Леви в Тотнъм


Н. Гавазов

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че би искал да връчи трофей на своя президент Даниел Леви по случай 20-годишнината на специалиста в клуба.

Тази седмица Леви празнува точно 20 години, откакто пое контрола над Тотнъм. През това време "шпорите"  спечелиха само един трофей - Купата на лигата през 2008 година.

Тотнъм обаче напредва в Лига Европа и ще се изправи срещу Манчестър Сити във  финала за Купата на лигата следващия месец, а Моуриньо е решен да се възползва от възможността.

"Ще се радвам да свърша работа, която ще донесе трофей.

Мисля, че понякога е несправедливо, когато собственикът, изпълнителният директор или президентът се оценяват по трофеи, защото толкова често трофеите зависят и от другите.

Мисля, че има много начини за оценка на работата във футбола,  а свършената от Даниел Леви в този клуб - независимо от трофеите - е неоспорима.

Това е много, много голям клуб в много отношения. Той е добре организиран в много отношения и това е благодарение на невероятната работа на нашия шеф.

Мисля, че понякога е несправедливо да се съди само по трофеи, но трофеите са целия смисъл на играта на футбол и с удоволствие бих помогнал за това.

Не съм голям фен на статистиката, но и този сезон ще изиграя своите 1000 мача в кариерата. Имах късмета да спечеля толкова много неща и би било хубаво Даниел Леви да отпразнува моите 1000 мача с помощта на трофей за Тотнъм.

Ще опитаме. Ще  видим дали това е възможно", заяви Моуриньо.

187