Петричев: Ако трябваше да изиграем два мача, щеше да е много по-лесно


F.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви на тръгване към Беларус, че отборът го чака труден мач срещу Динамо Брест. Той каза на летището във Варна, че ще му е странно отборът да не играе цикъл сряда-събота.

"Очакванията са за труден мач с деин корав противник, който е достатъчно амбициран да играе за първи път в историята си в групите на Лига Европа. Ще бъде много трудно. Нашият отбор се надявам да се достатъчно готов физически, психически и тактически, за да можем да спечелим мача и да стинем в групите. Това е нашата цел", заяви той.

"Вижте, когато става въпрос за един мач е трудно да се правят прогнози. Ако трябваше да изиграем два мача, щеше да е много по-лесно. Това са обстоятелствата, отиваме играем. Целта е победата и да се класираме в групата", обяви Петричев.

"Дори новите момчета, които са много качествени и осъзнават какъв е залогът в този мач. Дано сме ефективни в нападение и в защита и с малко късмет да зарадваме нашите фенове и всички, които обичат Лудогорец", каза още той.

"Трудно се преживява такъв мач като този с Мидтиланд. Не може да не остане травма в всеки един играч вътрешно. Важно е да се направят изводите. Често във футбола се случва да загубиш, важното е да продължиш напред. В момента се в процес на реформа, случват се тежки процеси. Не ни е леко. Но стъпка по стъпка намираме ритъма си. Този Лудогорец ще бъде много силен. Въпросът е след колко време. С всеки ден трябва да растем и да показваме добро лице и да играем успешно в евротурнирите. Цикълът сряда-събота и по всяка на Лудогорец. Не мога да си представя, че можем да играем само събота-събота. Не сме свикнали. Дано утре всичко да е нормално и да си влезем в обичайния ритъм", добави Петричев.

130