Нелеп гол провали Левски в Лил


А. Ганчев

Отборът на Левски бе надигран от Лил във Франция с 1:0. На мача присъстваха доста мениджъри, които наблюдаваха Гара Дембеле, но за негово съжаление той не можа да покаже на какво е способен.

Още в началото на мача Гара Дембеле отправи много добър пас към своя съотборник Дани Младенов, който навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, но Ландро боксира и изби топката в ъглов удар. Малко по-късно Дъстин Мюлдер пресече остро центриране на Азар към Обраняк и предотврати опасна ситуация пред вратата пазена от Божидар Митрев. В 13-ата минута Младенов излезе на одобна позиция и стреля ,но въпреки че вратаря на домакините не се намеси убедително нямаше кой да нанесе добавка. Минута по-касно Обраняк отправи опасен изстел към вратата на "сините", топката се отби от напречната греда.

Французите започнаха да натискат свойте противници и в 23-ата минута след изчистване на топката в предни позиции, топката стигна до Фро, който излезе сам срещу Митрев, но вратаря на Левски спаси своят отбор. Малко по-късно последва и изстрел на Гей от разстояние, но отново Божидар Митрев е безгрешен. В началото на второто полувреме при само 5 минути игра домакините поведоха в резултата чрез Шеджу. Огромна вина за гола имаше Дъстин Мюлдер, който не можа да изчисти добре с глава. Мариян Огнянов отправи опасен удар в 60-ата минута, но топката мина сантиметри над напречната греда.

В другият мач от група "C", където са още отборите на Спортинг Лисабон и Гент, завърши при резултат 5:1 в полза на португалците. С тази победа Спортинг се нареждат на първо място с актив от 9 точки, втори са Лил с 4 точки, Левски са трети с 3 точки, а на последно място е отборът на Гент с 0 точки.

 

 

127