Ясен Петров: Чувствам голяма вина


А. Павлов

Ясен Петров бе доста разочарован от поражението на Левски с 5:0 от Спортинг Лисабон във вчерашния мач от Лига Европа. Младият треньор обаче изтъкна, че португалците са много по-качественият отбор. Затова Петров не беше настроен толкова черногледо настроен след петицата, която сините получиха снощи.

"Ще започна с това, че знаехме на какво е способен Спортинг. Той изигра отличен мач, а ние допуснахме много грешки. Домакините ни поднесоха един урок за борба до последната минута и това е част от нашия път. Съжалявам, че разочаровахме хората, които ни подкрепяха на стадиона и в България", сподели наставникът.

"Нормално е да сме разочаровани, защото грешките бяха наистина груби и се случиха на места, на които показвахме слабости и работихме много върху тях. Тази загуба ни доказва, че все още сме далеч от нашите и вашите изисквания, но това също е част от пътя. Трябва ни време, за да променим негативните неща, които показахме. За съжаление днес не стояхме добре и в градивен план. Този слаб двубой ни показа, че трябва да полагаме труд в играта и тренировките, ако искаме да постигнем нещо в Европа", отбеляза Петров.

Загубата ще ни се отрази отрезвяващо. Лично аз изпитвам голяма вина, но се опитах да обясня, че Спортинг е от съвсем друга класа и много по-силен от отборите, с които играхме до този момент. Явно не съм успял да го направя. Трябва да останем трезви, защото скоро идва следващият мач, в който ще трябва ръка за ръка и всички заедно да си вдигнем настроението", завърши ободрително бившият треньор на Локо София.

122