Газаев напусна Динамо Киев


А. Павлов

Старши треньорът на Динамо Киев Валери Газаев напусна отбора. Руският наставник подаде оставка по-малко от 24 часа, след като киевчани загубиха с 2:0 от Шериф в групите на Лига Европа. В изявление на официалния уебсайт на Динамо Киев четем следното: "Президентът на клуба (Ихор Суркис) благодари на треньора за неговите усилия и му пожела късмет в остатъка от неговата кариера."

56-годишният Газаев, който изведе столичния отбор до спечелването на Суперкупата на Украйна през 2009 г., след като пое Динамо Киев през юли миналата година. Първоначално той даде оставка след домакинското равенство 2:2 с БАТЕ в първия мач от груповата фаза на Лига Европа. Тогава обаче Суркис го убеди да остане.

Руснакът оставя бяло-сините на дъното на Група E във втория по сила евротурнир, но на второ място в украинската Висша лига, две точки зад неделния им съперник Шахтьор Донецк. Динамо Киев не съобщи кой ще бъде новият временен или постоянен треньор. На 21 октомври АЗ Алкмаар ще се изправи срещу украинците в двубой от Лига Европа.

123