Сари: Челси трудно ще се класира за финала в Лига Европа


Н. Гавазов

Мениджърът  на Челси Маурицио Сари разказа какво очаква от сблъсъка а с Айнтрахт в първия мач от полуфиналите на Лига Европа.

- Кейхил няма да играе. Той има проблеми с ахилесовото сухожилие. В момента той е извън играта. Надявам се, че ще се върне в след седмица. Имаме някои проблеми с центъра на отбраната. По време на тренировките, ние се опитахме да използваме Аспиликуета като централен защитник, в случай че трябваше да затворим тази зона. Това е нормална ситуация, случва се. Играхме много мачове и избегнахме травми по-рано.

Рюдигер? Опитахме се да стигнем до края на сезона, но контузиите все пак ни настигнаха.  Той има проблеми с менискуса. Нямаше късмет. Руди е аут  поне три месеца. Говорих с него, той е разстроен. Когато имате сериозно нараняване, винаги е трудно. Той е много силен и ще се върне още по-силен.

Трябва да завършим в топ 4 на  Висшата лига, защото искаме да играем  в Шампионска лига. Трудно се попада в английската топ четворка. За да стигнем до финала за Купата на лигата, трябваше да минем през Ливърпул и Тотнъм Хотспър, а на финала Манчестър Сити ни очакваше. Това е като Шампионска лига!

Уважавам Айнтрахт. Той игра  с топ клубове. Много динамичен отбор, който играе интензивен футбол, играчите в същото време са мощни и наподобяват Славия Прага  по отношение на качествата, но в същото време са на по-високо ниво. Особено в атаката. Ще бъде трудно да стигнем до финала", заяви Сари.

671