Ясен Петров: За нас е от голямо значение да бием Гент


А. Павлов

Треньорът на Левски Ясен Петров съобщи на официалната пресконференция преди утрешната среща с Гент в Лига Европа, че за левскарите е от голямо значение да бият белгийския си опонент, оповести www.novsport.com. 42-годишният наставник има много кадрови проблеми преди двубоя, защото няма да има възможността да заложи на някои от най-добрите си състезатели. Въпреки това обаче Петров демонстрира позитивизма си.

"Подготвени сме за това, което ни се случи вчера на тренировката. Това е шанс за човека, който ще попадне на тази позиция, да свърши своята работа и да помогне на отбора. Всичко е възможно в нашия тим", съобщи треньорът на сините.

"Колкото до Гент, знаем, че е един доста добре тактически организиран отбор с интересни изпълнители. Неслучайно е стигнал този етап от Лига Европа. На пето място е в Жупилер лигата. Последният двубой завърши 2:2. Имахме човек на този мач. Наясно сме по какъв начин ще бъде организиран отбора на Гент. По-различен отбор са (от предишните съперници). Няма два еднакви тима. Всеки има силни и слаби страни. Важно е как ще неутрализираме техните силни страни и от там нататък ще търсим ходове пред вратата на противника.

"Ние сме много здраво стъпили на земята и сме наясно, че нашият отбор ще изглежда по много по-различен начин след време. В момента градим един тим в движение. Наясно сме, че някъде може да направим грешки. Радостното е, че до този момент като игра показахме хубави неща. Радваме хората. Съжалявам, че някои от играчите, които са много важни за нашия състав, са в лошо състояние", отбеляза Ясен Петров.

"Понякога трябва да се справяме с такива проблеми. Убеден съм, че след време Левски ще изглежда много по-постоянно и добре. Желанието ни е да доставяме радост на хората с много добра игра. Слаби отбори няма. Левски във всеки един двубой излиза за победа, така че в утрешния мач нашият тим ще се стреми към успеха. Много е важно да спечелим утре. Една победа дава различно самочувствие. Ще търсим успеха. Имаме някакво лице, което ще се стремим да запазваме. Ние сме длъжни всяка среща да излизаме за победа. Докъде ще успеем, само времето ще покаже. Това е една възможност, от която трябва да се възползваме", коментира Петров.

244