Фулъм удържа на напора на Нистелрой (видео)


.

Отборите на Хамбургер и Фулъм не успяха да излъчат победител в полуфинална среща на Лига Европа. Двата тима завършиха при нулево равенство и въпреки присъствието на ветерана Рууд ван Нистелрой в редиците на домакините, немците не успяха да преодолеят вратаря Шварцър. Именно стражът на гостите със сигурните си намеси увеличи шансовете на Фулъм да се класират за финала на турнира, който ще бъде игран на същия стадион.

Хамбургер започна да атакува съперника си от самото начало на мача. Троховски на два пъти можеше да открие резултата през първите 15 минути, но и при двата случая не успя да уцели вратата. В края на полувремето отново по-чистите положения бяха за домаконите, но Питройпа, Гереро и Рууд Ван Нистелрой пропуснаха. Единственото по-опасно положение пък за Фулъм беше създадено от Золтан Гера, но и той пропусна да реализира.

През второто полувреме домакините отново бяха по-настоятелни и търсеха гола, с който да улеснят задачата си за реванша, но нямаха шанс в завършващата фаза на атаките си. Гереро, Яролим, Троховски и Питройпа изтърваха добри положения пред вратата на Фулъм. Гостите се отново имаха само едно положение за гол, като Боби Замора не беше точен за тима си.

Състави:


Хамбургер: Рост, Матайсен, Аого, Боатенг, Демел, Зе Роберто, Яролим, Троховски, Питройпа, Гереро, Ван Нистелрой (Хесл, Розенал, Петрич, Теше, Берг, Ринкон, Торун)


Фулъм : Шварцер, Кончески, Хангеланд, Беърд, Гера, Мърфи, Хюз, Дъф, Етухо, Дейвис, Замора (Цюбербюлер, Кели, Невланд, Демпси, Смолинг, Грийнинг, Дикгачой)

Видео: Тук

150