Новогодишната вечер на Абрамович завърши с пожар


Н. Гавазов

Новогодишните вечери на собственика на Челси Роман Абрамович винаги са протичали бурно и многолюдно. Но никога не са били с такива последствия както последната. Според Desportet, този път мащабната празнична заря е предизвикала подпалването на острова, който е собственост на руския олигарх. Става дума за Сен-Бартелми, късче земя разположено в Карибско море. По-рано е принадлежал на семейство Рокфелер и е закупен от банкера за 59 милиона паунда през 2009 година.

След вечерята, на която са присъствали естрадни звезди, гости от първи ранг и някои други знаменитости, чието общо количество е било 400 човека, всички са излезли на свеж въздух, за да се насладят на 15-минутната заря.

В резултат на пиротехническото шоу се подпалила растителността на отсрещния хълм, но бързата намеса на противопожарните органи успяла да предотврати разрастването на пламъците, твърди Desporte.

По непотвърдена информация, властите са обещали на Абрамович да доставят допълнителни пожарни части за следващата година, за да се избегнат подобни инциденти.

 

121