Президентът на Каляри може да бъде наказан


Н. Гавазов

Президентът на Каляри - Масимо Челино, най-вероятно ще бъде наказан заради действията си, които предизвикаха отлагането на мача от четвъртия кръг на Серия А Каляри - Рома. Както е известно, двубоят трябваше да се играе вчера пред празни трибуни, тъй като стадион "Стадио Комунале ин Аренас" в Куарту Сант Елена все още не отговаря на условията на безопасност. В събота вечер обаче президентът на клуба Челино обаче отправи апел към притежателите на абонаментни карти за мачовете на отбора да дойдат на трибуните и да подкрепят Каляри срещу Рома.

Местните власти обаче прецениха, че това може да доведе до инциденти и оценявайки ситуацията като високо рискова, взеха решение двубоят да не се играе.

"Поведението на Масимо Челино е неприемливо и наврежда на имиджа на целия италиански футбол. Цялата тази афера започна като шега с Челино, който през лятото имаше право да избира четири стадиона, на които отборът му да играе. Това е невероятно, неприемливо и смущаващо. Той е съветник в Лега и се смята за една от най-представителните фигури в Серия А, а това означава и да умееш да носиш отговорност. Вместо това, той предизвиква органите, отговарящи за безопасността. Заради това той със сигурност ще понесе наказание", каза президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете.

Масимо Челино отговори, че е искал да избегне евентуален хаос.

"Поканих феновете да дойдат на стадиона за да се избегне евентуален хаос. Скъпи Абете, не съм аз този, който вреди на футбола. За 21 години никога не съм бил разследван за престъпления, свързани с паспорти, съдии, допинг или клубно счетоводство", каза Челино.

 

131