Обвиниха Джон Тери в криминално престъпление


Н. Гавазов

Кралската прокуратура обяви, че капитанът на Челси Джон Тери е обвинен в криминално престъпление, свързано с расистките обиди, които футболистът отправи към защитникът на КПР Антон Фърдинанд. Тери, който отрича, че е извършил неправомерни действия, ще трябва да се яви пред магистратите от Западен Лондон на 1 февруари 2012 година по обвинения в расизъм и нарушаване на обществения ред.

„На 23 октомври 2011 година на стадион „Лофтъс Роуд" в Лондон, вие сте използвали заплашителни у обидни думи, както и сте демонстрирали поведение, с което сте причинили тормоз и тревога на друго лице, като утежняващите вината обстоятелства са използвани расистки обиди. Във връзка с това, вие сте обвинен в нарушаване на член 28 от Закона за престъпността и безредиците от 1998 година", гласи част от обвинителния акт.

Новините за Джон Тери идват броени часове, след като Футболната асоциация на Англия наказа уругвайския нападател на Ливърпул Луис Суарес със санкция от 8 срещи. Обвинението отново бе за проява на расизъм, а потърпевш е бранителят на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Относно случая "Тери" от ФА довериха, че ще изчакат приключването на полицейското разследване, преди да изразят официалното си становище.

 

 

240