Портсмут отново с проблеми


Н. Гавазов

Многострадалният Портсмут отново попадна в неприятна ситуация, като проблемите за клуба могат да дойдат заради съсобственика Владимир Антонов, съобщава новината The Guardian. Според информацията, руският бизнесмен е попаднал в полезрението на литовското правосъдие. Антонов е бил акционер в частната банка Snoras, която се намира в прибалтийската държава и по-късно беше национализирана, а собственикът на Портсмут обявен за международно издирване. Към него е предявено обвинение във финансови машинации.

Именно заедно с някои от останалите акционери в банката Антонов закупи Портсмут, като за целта бе използвана компанията Convers Sport Initiatives (CSI). Клубът обаче продължава да дължи крупни суми пари още от периода, когато собственик бе израелският бизнесмен Александър Гайдамак.

Както е известно, през 2010 година Портсмут напусна Висшата лига на Англия, ставайки първият английски клуб от елита, който попадна под външно управление заради банкрут.

От CSI побързаха да заявят, че случващото се няма да повлияе на нещата в клуба, но все още не се знае къде се намира Антонов, който вече попада и под ударите на законодателството на Великобритания, заради международната си заповед за издирване, която пък го лишава от правото да заема каквито и да е постове във Футболната лига.

 

166