Състоянието на съдията-самоубиец остава стабилно


Н. Гавазов

Президентът на Германският футболен съюз Тео Цванцигер потвърди, че немският съдия Бабак Рафати, който по-рано днес се опита да се самоубие, се намира в стабилно състояние. Както е известно, мачът Кьолн - Майнц 05 от 13-я кръг в Бундеслигата първоначално беше отложен с 50 минути, а след това и отложен, тъй като съдията не се появи на стадиона.

Полицейски служител потвърди пред медиите, че 41-годишният Рафати, който е от ирански произход, е опитал да посегне на живота си в хотелската стая. Същото каза и Тео Цванцигер на специална пресконференция в Кьолн, след като футболният чиновник отмени заплануваното си по-рано посещение на двубоя между женските отбори на Германия и Казахстан.

„Бабак се намира в стабилно състояние и се лекува в интензивното отделение. Това е трудна ситуация за асистентите му, но те ще се справят с нея. В момента получават психологическа помощ", заяви Цванцигер.

Рафати е открит в стаята си, след като най-напред не слязъл за закуска в ресторанта на хотела, а след това пропуснал и техническата конференция, на която трябвало да се обсъдят екипите на отборите и съдиите, както и да се дискутира самата среща на „Мунгерздорфер Щадион". Тогава помощниците му се качили в стаята.

„Неговите помощници ми казаха, че предишната нощ всички са били заедно и е нямало нищо необичайно в поведението му. Рафати не е присъствал на сутрешната закуска, но това не е необичайно. В 13:30 всички е трябвало да се срещнат и да обсъдят мача, но той не е слязъл. Тогава асистентите му се опитали да го потърсят по телефона, но той не вдигал. Тогава се качили и почукали на вратата на хотелската му стая и след като Бабак не отворил, повикали работник от хотела. Рафати е намерен да лежи във ваната, в която е имало много кръв. Искам да кажа едно огромно благодаря на тримата му помощници. Това, че състоянието му не е опасно за живота, се дължи изцяло на тях. Не знам какви са мотивите, но са намерени бележки и сега те трябва да бъдат анализирани. Полицията изключва всякаква външна намеса", каза още футболният президент.

 

86