Дават Тери на Кралската прокуратура


Н. Гавазов

Лондонската полиция е събрала достатъчно доказателства относно обвиненията срещу Джон Тери в използването на расистки забележки спрямо защитника на КПР Антон Фърдинанд, съобщава новината Daily Mirror. Според изданието, шестима играчи от Челси и потърпевшия футболист са представители доказателства, които ще бъдат включени в доклад, който да бъде изпратен до Кралската прокуратура, която в крайна сметка ще реши съдбата на Тери.

Футболната асоциация на Англия също провежда разследване на инцидента, но позицията на футболните чиновници ще бъде съобразена с приключването на наказателното разследване.

Тери изведе националния отбор на Англия във вторник в приятелски мач срещу Швеция и заяви, че следствените действия срещу него не могат да му попречат и да го разсеят от основното му задължение да играе добре футбол. Според специалистите обаче, евентуална наказателна присъда със сигурност ще лиши защитникът на Челси не само от капитанската лента на „Трите лъва", но изобщо от участието му в представителния тим на страната, а от своя страна ФА може да го дисквалифицира за определен период от време.

112