Скандал в Чехия с пиян рефер


Н. Гавазов

В чешкия футбол се разрази небивал скандал, свързан с футболния съдия Томаш Фидра. Въпросният рефер, в среща от местното първенство направил впечатление на публиката с неадекватните си на моменти действия - от време на време падал без никаква причина, трудно се придвижвал по терена и на моменти залитал. Нещата станали още по-комични, когато арбитърът изгонил трима футболисти без да има особена причина да направи това. Това предизвикало негодувание по трибуните, което довели до намесата на полицията, която прекратила безумието.

Представителят на един от клубовете - Карел Душак заяви, че преди мача се усъмнили в адекватността на съдията, но не предполагали, че нещата ще бъдат толкова сериозни.

„От съдията се носеше, честно казано - миризма на бъчва. Сам той не скри, че току що е станал от масата, където е празнувал рождения си ден. Помислихме, че се шегува и не предположихме колко е сериозно положението в действителност", заяви Душак за Lidove Noviny.

Сега Фидра е заплашен с дисквалификация от 12 месеца, а срещата ще бъде преиграна. След двубоя реферът е откаран в полицията, а медицинската му проба е показала съдържание на алкохол в кръвта от 1,94 промила.

 

101