Похитителите на бащата на Джон Оби Микел се свързаха със семейството


Н. Гавазов

Похитителите на бащата на полузащитника на Челси Джон Оби Микел, са се свързали със семейството на футболиста, съобщава новината АР, позовавайки се на информация в нигерийски медии. Както е известно, родителят на играча не се прибра у дома си в Жос - централна Нигерия в петък вечерта, а в неделя излезе и официалното изявление на представителите на Оби Микел от Sport Entertainment and Media Group, с което бе потвърдена новината, че бащата на футболиста е бил похитен на път към вкъщи в последния работен ден от седмицата.

Въпреки лошата вест, която научи непосредствено преди мача със Стоук Сити в неделя, нигериецът взе участие в двубоя, а в понеделник се обърна със специално изявление към похитителите да освободят баща му.

Днес стана ясно, че престъпниците са влезли в контакт по телефона с пострадалото семейство, потвърждавайки, че държат бащата на футболиста и в момента той се намира далеч от Жос. Второ анонимно обаждане е разкрило местонахождението на колата на жертвата, което обаче остана скрито за обществеността по желание на семейство Оби Микел.

"Намерихме колата на татко, но на този етап не мога да ви споделя нещо повече", заяви най-големият син Тони Оби.

 

118