Раниха с нож бащата на Ямал


Н. Гавазов

Бащата на испанския футболист Ламин Ямал е бил намушкан с нож в каталунския град Матари, предадоха световните агенции.

Мунир Насрауи е бил наръган няколко пъти на паркинг в предградието на около 30 километра от Барселона. Нападението е извършено в кв. "Рокафонда", където Ямал е израснал, а баща му и баба му все още живеят. 17-годишният играч празнува голове, като прави жест "304" с ръцете си, препращайки към пощенския код на каталунския квартал.

Намушкването е станало след спор насред улицата с мъже, които са заговорили Мунир Насрауи, докато той разхождал кучето си. Състоянието на бащата на младата испанска футболна звезда е сериозно, но стабилно. Според изданието "Вангуардия" по случая са извършени арести.

17-годишният тийнейджър се утвърди през последния сезон като един от най-големите таланти в световния футбол. Бащата на младия футболист пък се прочу по време на спечеленото от Испания Евро 2024 през юни и юли. Тогава той редовно публикуваше постове в социалните мрежи, включително снимка в "Инстаграм", от която стана ясно, че като бебе синът му е имал паметна фотосесия с бъдещата легенда на Барселона Лионел Меси.

47