Вучич говори за инцидента със сина му на Евро 2024


Н. Гавазов

Сръбският президент Александър Вучич коментира инцидента със сина си Даниил, който бе забелязан по време на сбиване между футболни фенове в Гелзенкирхен, Германия, където се провежда Евро 2024.

Изявлението на Вучич съобщава порталът "Новости".

Сръбският президент твърди, че в кафенето е бил големият му син Данило. Според Вучич, заведението е било нападнато от фенове на германския футболен клуб Шалке 04 - за които се твърди, че са предимно албанци - и са започнали да хвърлят бутилки и столове.

В същото време по-рано пресата съобщи, че е избухнал бой между сръбски и английски фенове, като в сблъсъка са се включили и албанци. Боят се разигра в деня на мача между Сърбия и Англия.

Вучич казва, че Данило и другите сърби, които са били в кафенето, просто са се защитавали и че няма за какво да обвинява сина си.

"Няма от какво да се срамувам, няма за какво да го обвинявам“, заяви Вучич.

Той добави, че се "интересува“ защо германската полиция е поискала арестуването на някои сръбски фенове.

"Интересен подход за решаване на проблеми, много интересен, не знам какво да правя, когато ви атакуват със столове и бутилки“, добави президентът на Сърбия.

Според сръбския президент обидите срещу децата му са неразделна част от работата му. Вучич се оплака, че трябва да се примири с това.

"Обичам и се гордея със сина си и не виждам никакъв проблем в това и той не срамува баща си по никакъв начин“, каза още Вучич.

Миналата седмица стана известно, че синът на сръбския президент Александър Вучич, Данило, вероятно е участвал в сбиване , избухнало между сръбски и английски фенове в Гелзенкирхен, Германия.

Да припомним, че миналата година  Данило Вучич бе спрян  по време на посещение в Косово и му бе наредено да свали фланелка с "антикосовски надпис“.

203