Ограбиха играч на Олимпик Марсилия


Н. Гавазов

33-годишният защитник на Олимпик Марсилия Виторино Илтон във вторник вечер е бил пребит и обран в дома си, съобщава L'Equipe . Според информацията, шестима въоръжени и маскирани мъже нахлули в жилището на бразилеца и успели да неутрализират играча и намиращите се в къщата негови гости. Самият Илтон отнесъл няколко леки удара, след което нападателите обрали всички присъстващи, а Виторино се лишил от голяма сума пари и личният си автомобил.

Това не е първият случай на обрани играчи или ръководители на Олимпик Марсилия. По-рано жертви на кражби от жилищата им бяха станали защитникът Фабрис Абриел, полузащитниците Стефан Мбиа и Лучо Гонсалес, нападателятАндре-Пиер Жиняк, братята Джордан и Андре Айеу, бившият президент Жан-Клод Дасие и други.

Изключителен нагъл беше обирът на Лучо Гонзалес, при който също така пострада  и неговата съпруга, а играчът се раздели с „Бентли"-то си. Преди около месец зкн Андре Айеу бе твърдо решен да напусне града след обир на дома му по времето, когато отборът гостува на Жилина в мач от групите на Шампионската лига, но в крайна сметка бе убеден да остане. Поради подобна причина и аржентинецът Габриел Хайнце не пожела да подпише нов договор с клуба и ще го напусне това лято.

 

146