Луис Саха се размина със смъртта


Н. Гавазов

32-годишният нападател на Евертън Луис Саха се размина в неделя вечер със смъртта, след като разби своя разкошен спортен автомобил Ferrari на оживен булевард в Чешир, почти на същото място, където преди две години в сложен инцидент попадна и Кристиано Роналдо, съобщават медиите на Острова.

Катастрофата с участието на френския играч е станала около 21 часа недалеч от тунела, водещ към летището на Манчестър - Саха загубил управлението и се врязал в загражденията. Удивителното в цялата ситуация е, че въпреки сериозните повреди по автомобила, самият играч няма и драскотина. Предполага се, че нападателят го е спасило това, че воланът на автомобила се намира отляво - именно дясната страна на возилото поело основния удар.

Според думите на разследващите полицаи, Луис Саха е „имал късмет, че останал жив".

Френският футболист притежава модел Ferrari 458 Italia, 1200 бройки от които бяха иззети от производителя през септември, след като се изясни, че в резултат на дизайнерска грешка автомобилите са склонни към самозапалване.

В Британия има около 50 такива автомобила, сред собствениците на които са Ерик Клептън и телевизионния водещ Крис Евънс.

 

200