Разгневени ултраси биха играчи на Бари


Н. Гавазов

Над 200 разгневени запалянковци на италианския Бари нахлуха вчера на тренировъчната база на отбора и нападнаха  футболистите на отбора, съобщава новината Sky Italia. При наказателната акция са пострадали няколко играча, които са били бити и плюти от разгневените фенове. Както е известно, преди няколко седмици се наложи полицията да се намеси и спре необузданите ултраси, които се опитаха да влязат в съблекалнята на отбора. След този инцидент старши треньора Джампиеро Вентура подаде оставка, а на негово място дойде Бертоло Мути.

Защитникът Марко Роси е ритнат сериозно в бедрото, докато аржентинският халф Емануел Ривас е ударен в ухото. Бившият полузащитник на Селтик Масимо Донати пък се е оплакал, че са го наплюли в лицето. Новият наставник Мути не е закачан, но феновете са го убеждавали да пусне юношите на клуба в предстоящия мач срещу Фиорентина.

В момента Бари е абсолютен аутсайдер и се намира на последно място в класирането на Серия А с актив от едва 15 точки, което означава, че най-вероятно догодина ще се състезава в Серия В.

 

121