Арестуваха бивш капитан в Дубай


Н. Гавазов

Бившият капитан на Глазгоу Рейнджърс Крейг Мур бе задържан в Дубай по обвинения за пиянство и нападение на полицаи, съобщава новината AFP , позовавайки се на информация в австралийските медии. Обществената телевизия АВС излезе със съобщение, че 34 годишния Мур се намира в затвора, след като е арестуван в сряда вечер и ще бъде изправен пред съда.

„Този човек остава в ареста и ще бъде изправен пред процесуални действия. Говорихме с него по телефона на 16 септември и мога да кажа, че състоянието му е добро", заяви консула на Австралия в Абу Даби.

Бившият футболист на Глазгоу Рейнджърс, Борусия Мьонхенгладбах и Нюкясъл Юнайтед се оттегли от футбола след края на Световното първенство тази година, след като изигра 52 мача за националния отбор, в които вкара 3 гола.

„Аз ще закача обувките си на пирона и ще търся други възможности за изява. Имам оферти от Китай, Корея и Хонг Конг, но за мен глада към играта свърши", заяви след края на Мондиал 2010 Мур.

Преди две години той се лекуваше от рак на тестисите и след като се справи с коварното заболяване се завърна отново към футбола.

 

195